Search This Blog

Translate

Wednesday 19 October 2016

Eco-Alimentary: Συνάντηση προετοιμασίας για την εκπαιδευτική κινητικότητα στην Κύπρο


Η ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο Οικολογική ανάπτυξη και διαχείριση του αγρο-διατροφικού τομέα (Eco-Alimentary) υλοποίησε συνάντηση στην έδρα της με σκοπό την προετοιμασία της ομάδας συμμετεχόντων στην τελευταία αλλά εξίσου σημαντική εκπαιδευτική κινητικότητα του σχεδίου.
Στη συνάντηση προετοιμασίας η δεκαμελής ομάδα συμμετεχόντων από το Κιλκίς και τη Θεσσαλονίκη,  που επιλέχθηκε σε συνεργασία με το ΚΕΚ-ΣΕΒΕ-ΣΒΒΕ-ΔΕΘ, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί πλήρως για το περιεχόμενο του εκπαιδευτικού προγράμματος, τα οργανωτικά και πρακτικά ζητήματα καθώς και τον ρόλο του φορέα υποδοχής.
Η εκπαίδευση στην Κύπρο θα γίνει στο διάστημα 30 Οκτωβρίου έως 14 Νοεμβρίου 2016, σε συνεργασία με τον οργανισμό TUV Cyprus (Φορέας Υποδοχής),  ο οποίος είναι θυγατρικός οργανισμός της TUV Hellas και μέλος του Διεθνούς Γερμανικού οργανισμού TUV Nord -ενός οργανισμού που αποτελεί τον έβδομο μεγαλύτερο Οργανισμό Επιθεώρησης και Πιστοποίησης παγκοσμίως.




Η «υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων» είναι το βασικό θέμα στο οποίο θα εκπαιδευτούν οι συμμετέχοντες και θα γνωρίσουν πρότυπα και συστήματα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων, καλές πρακτικές που εφαρμόζονται στην Κύπρο κ.ά. Οι εκπαιδευόμενοι της κινητικότητας είναι άτομα που σχετίζονται άμεσα με το θέμα (λ.χ. προσωπικό εστίασης, υπεύθυνοι διαχείρισης τροφίμων) και έχουν δείξει έντονο ενδιαφέρον για την επαγγελματική τους εκπαίδευση και εξέλιξη. Με στόχο την ασφαλέστερη διαχείριση των τροφίμων και την εξέλιξη του αγροδιατροφικού τομέα στο Κιλκίς και την ευρύτερη περιοχή, το πρόγραμμα Eco-Alimentary κλείνει με την υλοποίηση της προαναφερόμενης κινητικότητας στην Λευκωσία. Η Επιμορφωτική  Κιλκίς θα δημοσιεύσει τα αποτελέσματα της εκπαιδευτικής κινητικότητας αλλά και του συνολικού ευρωπαϊκού σχεδίου μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης στην Κύπρο. Ωστόσο αξίζει να αναφερθεί ότι θα υποβληθούν μελλοντικά κι άλλες αντίστοιχες προτάσεις επαγγελματικής εκπαίδευσης από την Επιμορφωτική, μιας και το θέμα παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον και κρίνεται πολλά υποσχόμενο για την απόδοση στην εργασία και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων.