Search This Blog

Translate

Tuesday 26 July 2016

Ενημερωτική συνάντηση στην Κύπρο




Το ΚΕΚ-Κέντρο Δια Βίου ΜάθησηςΕπιμορφωτική Κιλκίς στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας με τον Σύνδεσμο Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Κύπρου (ΣΕΗΚ), υλοποίησε συνάντηση ενημέρωσης στην Κύπρο με σκοπό την παρουσίαση του προγράμματος Erasmus+ και την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών ευκαιριών χρηματοδότησης γενικότερα.
Έπειτα από πρωτοβουλία και πρόσκληση του ΣΕΗΚ, στην ενημερωτική συνάντηση συμμετείχαν οι εκπρόσωποι της Επιμορφωτικής κος.Περικλής Κοσμίδης (Συντονιστής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων) και  κα.Αναστασία Τραϊανού (Στέλεχος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων).  
Ο Πρόεδρος του ΣΕΗΚ κος. Γιώργος Κυριάκου και τα μέλη του ΔΣ, υποδέχθηκαν θερμά τα στελέχη της Επιμορφωτικής και αφότου εξήγησαν τους στόχους και τις ανάγκες του ΣΕΗΚ, έθεσαν καίρια ερωτήματα σε ότι αφορά την υποβολή μιας πρότασης σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα και την υλοποίησή του από το αρχικό μέχρι το τελικό στάδιο.Πρωταρχικός στόχος της συνάντησης ήταν να γίνει μεταφορά γνώσεων και εμπειριών από τους Ελλαδίτες και στη συνέχεια να ενταχθεί ο ΣΕΗΚ στο ευρωπαϊκό δίκτυο εκπαίδευσης του Erasmus+.Επιπλέον, βασικός στόχος του ΣΕΗΚ είναι η απόκτηση και βελτίωση γνώσεων και δεξιοτήτων των μελών του και συνεπώς η παροχή (μέσω της αξιοποίησης σύγχρονων εργαλείων και προϊόντων μελλοντικών ευρωπαϊκών σχεδίων)  ακόμη πιο ποιοτικών υπηρεσιών στα ειδικά ζητήματα που διαχειρίζεται.
Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί ότι η πολυετής εμπειρία της Επιμορφωτικής στα ευρωπαϊκά προγράμματα αλλά και η μακροχρόνια συνεργασία με φορείς της Κύπρου συνέβαλε θετικά στη συνεργασία και την κατανόηση των αναγκών. Κατά τη διάρκεια της σύντομης επίσκεψης στην Κύπρο τα στελέχη της Επιμορφωτικής είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μέλη του Συνδέσμου και καταγράψουν τις ανάγκες και τα προσδοκώμενα αποτελέσματα του ΣΕΗΚ, θέτοντας τις βάσεις για μια νέα συνεργασία.
Η Επιμορφωτική Κιλκίς ευχαριστεί θερμά τον ΣΕΗΚ για την πρωτοβουλία της συνεργασίας και τη φιλοξενία στην Κύπρο και ευελπιστεί σε μια δημιουργική συνεργασία.