Search This Blog

Translate

Tuesday 10 April 2012

Έγκριση Ευρωπαϊκού Προγράμματος για το Σύλλογο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών» PALSO ν. Ξάνθης-Κομοτηνής και Δράμας




Η ευχάριστη είδηση, της έγκρισης συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα LEONARDO DA VINCI- ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, χαροποίησαν ιδιαίτερα τα μέλη του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών PALSO ν. Ξάνθης-Κομοτηνής και Δράμας. Το πρόγραμμα υπέβαλε η ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ μ.Ε.Π.Ε. (Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης με έδρα το Κιλκίς) και πρόκειται να υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Σύλλογο PALSO Ξάνθης- Κομοτηνής και Δράμας. Η έγκριση και χρηματοδότηση του προγράμματος έγινε από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).
Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα με  τίτλο “ICT for Teaching Language Terminology for Professional Purposes  και διάρκεια μια εβδομάδα προβλέπει μετακίνηση των συμμετεχόντων-μελών του Συλλόγου, στη Βαλένθια της Ισπανίας και εκπαίδευση στον  εκπαιδευτικό φορέα Florida Centre de Formacio CV (ES). 
Οι εκπαιδευτικές ενότητες του προγράμματος θα διδαχθούν από καταξιωμένους καθηγητές στη διδασκαλία των ξένων γλωσσών με ειδικότητα στη διδασκαλία σε ενήλικες μαθητές και με ειδίκευση εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες.
Το πρόγραμμα αποσκοπεί στη βελτίωση και εμβάθυνση των γνώσεων και δεξιοτήτων των εκπαιδευτών ξένων γλωσσών, στην μεταφορά βέλτιστων πρακτικών στην διδασκαλία των ξένων γλωσσών, στην ευρύτερη δυνατή χρήση των ΤΠΕ στην εκπαίδευση, στην εδραίωση της σημασίας της Δια Βίου Εκπαίδευσης, στην δικτύωση του Συλλόγου με φορείς του εξωτερικού για μελλοντικές συνεργασίες.
Παράλληλα οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την τοπική κουλτούρα της Ισπανίας, την ιστορία και τις παραδόσεις και κυρίως να έρθουν σε επαφή με τους πολίτες της χώρας, προωθώντας μ’ αυτόν τον τρόπο την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση αλλά και αναδεικνύοντας την ελληνική κουλτούρα, ήθη και έθιμα.