Search This Blog

Translate

Monday 21 May 2012

Έγκριση νέου διακρατικού προγράμματος για την Επιμορφωτική Κιλκίς



Μια ακόμη έγκριση από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) για συμμετοχή της ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗΣ ΚΙΛΚΙΣ στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ-LEONARDO DA VINCI- VETPRO, ανακοινώθηκε στα τελευταία αποτελέσματα του 2012.
Το εγκεκριμένο πρόγραμμα φέρει τον τίτλο « ENERGY AUDIT OF BUILDINGS – TRANSFER & APPLICATION IN PRACTICE OF THE EUROPEAN EXPERIENCE” και έχει Αριθμό  Έγκρισης 2011-1-GR1-LEO03-06639.  Συντονιστής στο πρόγραμμα  και αποστέλλων φορέας είναι η Επιμορφωτική Κιλκίς μον.Ε.Π.Ε. ενώ φορέας υποδοχής είναι ο Technologia Treviso από την Ιταλία.
Στο πρόγραμμα πρόκειται να συμμετάσχουν 12 Μηχανικοί του Δήμου Κιλκίς και Παιονίας. Σκοπός του προγράμματος είναι να εκπαιδευτούν οι Μηχανικοί σε θέματα που αφορούν κυρίως τον Ενεργειακό Τομέα και την Ενεργειακή Επιθεώρηση Κτιρίων. Πιο συγκεκριμένα αναφέρονται μερικά από τα θέματα στα οποία οι συμμετέχοντες θα λάβουν γνώσεις και δεξιότητες: Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης και Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Leonardo Da Vinci,  Ευρωπαϊκές Νομοθεσίες που αφορούν την Ενέργεια, θέματα Πιστοποίησης, Νέες Μεθοδολογίες και σύγχρονα εργαλεία που χρησιμοποιούνται στο επάγγελμα του Μηχανικού, Καλές Εφαρμογές, Περιβαλλοντική Συνείδηση κ.ά.
Οι συμμετέχοντες πέρα από τις γνώσεις και δεξιότητες που θα λάβουν μέσω του εκπαιδευτικού περιεχομένου, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και ανταλλάξουν απόψεις με συναδέλφους μηχανικούς από την Ιταλία, να συζητήσουν θέματα που τους απασχολούν κατά την εργασία τους αλλά και να επισκεφθούν αξιόλογα κτίρια με χαρακτήρα «φιλικό προς το περιβάλλον». Η κινητικότητα (εκπαιδευτικό ταξίδι) πρόκειται να υλοποιηθεί στο διάστημα 18-25 Νοεμβρίου 2012.