Search This Blog

Translate

Tuesday 20 March 2018

Συνάντηση στο Κιλκίς για το Work Based Learning 2.0


Στις εγκαταστάσεις της Επιμορφωτικής Κιλκίς φιλοξενήθηκε η τρίτη συνάντηση συντονισμού του έργου Work Based Learning 2.0 «WBL 2.0» που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ2 Στρατηγικές Συμπράξεις. Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στις 8 και 9 Μαρτίου 2018 συμμετείχαν 10 εκπρόσωποι των εταίρων που συμμετέχουν στο έργο.

Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η δημιουργία μιας βάσης δεδομένων, αφενός με επιχειρήσεις που θέλουν να παρέχουν θέσεις πρακτικής άσκησης και αφετέρου με μαθητές/σπουδαστές  που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση στο εξωτερικό. Η βάση αυτή θα λειτουργήσει πιλοτικά και δεν θα πραγματοποιηθούν τοποθετήσεις μαθητών/σπουδαστών σε θέσεις πρακτικής άσκησης. Η συγκεκριμένη βάση δεδομένων θα φιλοξενηθεί στην πλατφόρμα του έργου που είναι ήδη διαθέσιμη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν μερικά από τα καλύτερα video που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του έργου. Σκοπός της δημιουργίας των εκπαιδευτικών βίντεο είναι αφενός να χρησιμοποιηθούν ως εργαλείο μάθησης από τους εκπαιδευτικούς (παρουσιάζοντας τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς στους μαθητές πληροφορικής) και αφετέρου να δώσει κίνητρα στους μαθητές ώστε να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Τα βίντεο είναι διαθέσιμα στο επίσημο κανάλι του προγράμματος στο Youtube.

Η τελική συνάντηση και ημερίδα διάδοσης των αποτελεσμάτων του έργου θα πραγματοποιηθεί στη Βαλένθια της Ισπανίας τον προσεχή Οκτώβριο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την επίσημη ιστοσελίδα του – http://wbl.pixel-online.org (οι πληροφορίες παρέχονται στα αγγλικά).