Search This Blog

Translate

Thursday 23 November 2017

Παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου «eLearning από τη Φύση» στην Ιταλία

Η Επιμορφωτική Κιλκίς συμμετείχε στην ημερίδα παρουσίασης των αποτελεσμάτων του έργου eLearning από τη Φύση, που πραγματοποιήθηκε στο Castelfiorentino της Ιταλίας στις 10 Οκτωβρίου 2017. Το έργο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ2 Στρατηγικές Συμπράξεις από τον Οκτώβριο του 2015 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2017 και η Επιμορφωτική συμμετείχε σε αυτό ως διακρατικός εταίρος.


Η ημερίδα φιλοξενήθηκε από το επαγγελματικό λύκειο «Federico Enriques» που ήταν και ο συντονιστής του έργου. Την Επιμορφωτική Κιλκίς εκπροσώπησε ο Νίκος Γεωργιάδης (Υπεύθυνος Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων).


Κατά τη διάρκεια της ημερίδας εκπρόσωποι των εταίρων από την Ιταλία, την Πορτογαλία, τη Λιθουανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα παρουσίασαν στο κοινό την εμπειρία τους από τη συμμετοχή τους στο έργο, καθώς επίσης και τα αποτελέσματα αυτού. Αρχικά παρουσιάστηκε η ιστοσελίδα του έργου (που είναι διαθέσιμη και στα ελληνικά) μέσω της οποίας καθηγητές, μαθητές αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος μπορούν να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο που δημιουργήθηκε. 


Συγκεκριμένα το εκπαιδευτικό περιεχόμενο περιλαμβάνει:
·      συλλογή με φωτογραφίες, σκίτσα και βίντεο από (25) γεωγραφικές περιοχές των χωρών που συμμετείχαν στο έργο,
·      125 βίντεο μαθήματα επιστημονικού ενδιαφέροντος (στα αγγλικά) καθώς και
·      τον οδηγό για εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με τίτλο «η καινοτομία στη διδασκαλία των επιστημονικών μαθημάτων».


Το υλικό που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της υλοποίησης του έργου διατίθεται δωρεάν σε όλους τους ενδιαφερόμενους ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ως έχει, είτε ως βάση για τη δημιουργία νέου.


Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να αξιοποιηθούν τα αποτελέσματά του, είναι διαθέσιμες στην  ιστοσελίδα της Επιμορφωτικής ή ακόμα και με email ύστερα από σχετικό αίτημα στο info@epimorfotiki.gr



Από τη συμμετοχή της στο έργο, η Επιμορφωτική Κιλκίς απέκτησε πολλά εκπαιδευτικά οφέλη (απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων από εκπαιδευτές, συνέργειες με εκπαιδευτικούς φορείς, παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού και εργαλείων μάθησης, κλπ.) τα οποία θα βελτιώσουν την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει και θα τη βοηθήσει να στην προετοιμασία και υλοποίηση νέων προγραμμάτων κατάρτισης.
Η ενδυνάμωση της συνεργασίας ανάμεσα στην Επιμορφωτική και τους εκπαιδευτικούς φορείς και μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας-όχι μόνο από το εξωτερικό αλλά και το νομό Κιλκίς ειδικότερα, ήταν ένα από τα αποτελέσματα του έργου.