Search This Blog

Translate

Saturday 5 August 2017

Voucher 29-64: Ολοκλήρωση Α' Φάσης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Α’ Φάση πέντε (5) τμημάτων της Επιμορφωτικής, σε Κιλκίς και Πολύκαστρο, στο πρόγραμμα voucher που απευθύνεται σε ηλικίες 29-64 ετών.
Οι ωφελούμενοι του προγράμματος ήταν άνεργοι οι οποίοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον και επιλέχθηκαν από την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ Απασχόλησης και Κοινωνικής Οικονομίας σύμφωνα με τα κριτήρια και τις διαδικασίες της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στη δράση με αντικείμενο «Κατάρτιση και Πιστοποίηση Ανέργων 29-64 ετών σε κλάδους αιχμής» με αριθμό 2/2016 του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.



Τα προγράμματα περιλαμβάνουν, στην Α’ Φάση, θεωρητική κατάρτιση, υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης με τη διενέργεια δύο (2) ατομικών συνεδριών σε κάθε ωφελούμενο και τις εξετάσεις πιστοποίησης. Ακολουθεί η Β’ Φάση, με την υλοποίηση της πρακτικής άσκησης των ωφελούμενων για πέντε (5) περίπου μήνες σε επιχειρήσεις και εμπορικά καταστήματα του νομού μας.
Τα προγράμματα κατάρτισης ήταν τα εξής:
·      Α/Α 26441 «ΠΩΛΗΤΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ»
·      Α/Α 26442 «ΠΩΛΗΤΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ»
·      Α/Α 26449 «ΠΩΛΗΤΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ»
·      Α/Α 26450 «ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΣ»
·      Α/Α 26452 «ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΣ»

Σκοπός της δράσης ήταν η ενδυνάμωση των δεξιοτήτων των ανέργων μέσω συνδυασμένων δράσεων κατάρτισης, συμβουλευτικής, πιστοποίησης και πρακτικής άσκησης η οποία δυνητικά καταλήγει στην τοποθέτηση τους σε θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Η ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ σχεδιάζει να υλοποιήσει, το επόμενο διάστημα, προγράμματα κατάρτισης και για τους επιλαχόντες της δράσης που ανακοινώθηκαν στις 11/7/2017.




Επίσημος Ιστότοπος www.voucher.gov.gr
Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Ε.Π.