Search This Blog

Translate

Thursday 17 August 2017

Στην Πορτογαλία για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου Erasmus+ “CPS”



“Ο εκπαιδευτικός που καινοτομεί είναι κίνητρο για τον μαθητή. Επίλυση προβλημάτων μέσω της συνεργασίας”


Η ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ συμμετείχε στο συνέδριο παρουσίασης των αποτελεσμάτων του έργου με τίτλο «Καινοτόμος εκπαιδευτικός - Μαθητής με κίνητρο: επίλυση προβλημάτων μέσω της συνεργασίας», που πραγματοποιήθηκε στη Σεσίμπρα της Πορτογαλίας στις 12 Ιουλίου 2017, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ2 Στρατηγικές Συμπράξεις.






Το συνέδριο φιλοξενήθηκε από το CREF Sesimbra, έναν ιδιωτικό μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό οργανισμό που παρέχει υποστήριξη σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και δια βίου εκπαίδευση εργαζομένων και ανέργων. Περισσότερες πληροφορίες για τους εταίρους του έργου είναι διαθέσιμες εδώ.




Στο συνέδριο, εκτός από τους εκπροσώπους των χωρών που συμμετείχαν στο έργο, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά και εκπαιδευτές ενηλίκων. Εκ μέρους της Ελλάδας συμμετείχαν δύο εταίροι. Την Επιμορφωτική Κιλκίς εκπροσώπησε ο Νίκος Γεωργιάδης, μέλος της ομάδας Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και το 1ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης, οι κ. Μαρία Ζιώγα (διευθύντρια) και Λουκία Σουρίδη (καθηγήτρια).



Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου οι συμμετέχοντες παρουσίασαν στο κοινό μερικά από τα εργαλεία και τις καλές πρακτικές που δημιουργήθηκαν μέσω του έργου, ενώ παράλληλα μίλησαν για τις εμπειρίες που αποκόμισαν από τη συμμετοχή τους σε αυτό.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εργαλεία, τις καλές πρακτικές και τα υπόλοιπα αποτελέσματα του έργου είναι διαθέσιμες εδώ.



Η τελευταία δράση του έργου έχει προγραμματιστεί στις 23 Αυγούστου 2017 και θα λάβει χώρα στην έδρα της Επιμορφωτικής στο Κιλκίς (Δοϊράνης 56). Πρόκειται για την ημερίδα παρουσίασης του έργου και των αποτελεσμάτων του, στους Έλληνες εκπαιδευτές.

Τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας (εκπαιδευτές ΕΕΚ, καθηγητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εκπρόσωποι εκπαιδευτικών φορέων) μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή από εδώ.