Search This Blog

Translate

Friday 23 March 2018

Διεθνής συνεργασία για τη δημιουργία πιλοτικού προγράμματος σπουδών στις νέες τεχνολογίες

Στις 16 & 17 Μαΐου πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Βόννη της Γερμανίας διημερίδα με τίτλο «Transnational Cooperation Activity onDissemination, Impact and Sustainability in Erasmus+ Strategic Partnerships for Higher Education». Την διημερίδα διοργανώνει η Εθνική Μονάδα του Προγράμματο ς ERASMUS+ της Γερμανίας DAAD.

Στόχος του διημέρου είναι η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με μία από τις ίσως πιο σύνθετες πτυχές των ευρωπαϊκών έργων και ειδικότερα των Στρατηγικών Συμπράξεων του τομέα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δηλαδή της διάδοσης, του αντίκτυπου και της βιωσιμότητας των επιτευχθέντων αποτελεσμάτων.

Στις εργασίες της συνάντησης αυτής έχει προσκληθεί για να συμμετέχει και να καταθέσει τις εμπειρίες της η Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου της πόλης l’Aquila της Ιταλίας κα Anna Tozzi, με την ιδιότητά της σαν συντονίστριας του έργου  «Πώς να κερδίσουμε την πρόκληση: Διεθνοποίηση του Επιπέδου 5 του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων». Στο έργο αυτό συμμετέχουν σαν εταίροι από Ελληνικής πλευράς η Επιμορφωτική Κιλκίς, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς και το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Έτσι, στη συνάντηση αυτή, μέσα από την παρουσίαση των δράσεων προβολής του έργου θα προβληθούν και οι τρεις εταίροι από την Ελλάδα και η ενεργή συμμετοχή τους στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα και Πρωτοβουλίες.

Υπενθυμίζουμε ότι ο στόχος του έργου είναι η δημιουργία ενός Κοινού Πιλοτικού Προγράμματος Σπουδών στο 5ο Επίπεδο του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων (ΕΠΠ).

Το Πρόγραμμα Σπουδών που έχει ήδη ολοκληρωθεί αποτελείται από τις εξής 10 Ενότητες:
1 Βασικές Γνώσεις Η/Υ
2 Σχεδιασμός και Υλοποίηση συστημάτων
3 Διαχείριση Βάσεων Δεδομένων
4 Βασικές Αρχές Προγραμματισμού
5 Αρχιτεκτονική και Σχεδιασμός Δικτύων
6 Υπηρεσίες Δικτύου και Ίντερνετ
7 Εφαρμογές Web
8 Βασικά Στοιχεία Ασφάλειας και Διαχείρισης πληροφοριακών συστημάτων
9 Εκπαίδευση και Επιχειρηματικότητα
10 Πρακτική Άσκηση και Επιχειρηματικά Σχέδια