Search This Blog

Translate

Sunday 4 November 2012

Η ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ» ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το σεμινάριο LEONARDO DA VINCI που οργάνωσε η Επιμορφωτική Κιλκίς σε συνεργασία με το Ινστιτούτο IAL από τη Σικελία (Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Εργαζομένων), με τίτλο “T.I.M.E.” - «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών μέσω Διακρατικών Μετακινήσεων» και θέμα τις εκπαιδευτικές μεθοδολογίες και πρακτικές της Διδασκαλίας της Υγιεινής & Ασφάλειας στην Εργασία που χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα επαγγελματική κατάρτιση και εκπαίδευση στην Ελλάδα. 
Συμμετείχαν επτά εκπαιδευτές ενηλίκων από τη Σικελία.
Πέρα από τα μαθήματα στις αίθουσες της «Επιμορφωτική Κιλκίς», οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν και είδαν από κοντά τα μέτρα «Υγιεινής & Ασφάλειας στην Εργασία» που εφαρμόζουν μια σειρά από επιχειρήσεις του Νομού μας, σε διαφορετικούς τομείς δραστηριοποίησης.
Με την ευκαιρία θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τις επιχειρήσεις και τους φορείς που δέχθηκαν και να ξενάγησαν τους συμμετέχοντες στις εγκαταστάσεις τους και τους ανέλυσαν τα μέτρα Υγιεινής & Ασφάλειας στην Εργασία που λαμβάνουν και την εκπαίδευση που παρέχουν στο προσωπικό τους.
Έτσι ευχαριστούμε τη «ΔΕΥΑ Κιλκίς», τη «Φάρμα ΚΟΥΚΑΚΗ», την “TBank”, το σούπερ μαρκετ «Γαλαξίας», την “SONOCO”, την “ECOFARM”, το ΙΕΚ και την ΕΠΑΣ Κιλκίς.
Παράλληλα με το εκπαιδευτικό μέρος υπήρξε και το πολιτιστικό, με επισκέψεις στο Λόφο του Αγίου Γεωργίου, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Σπήλαιο, το εμπορικό κέντρο της πόλης, αλλά και τη Θεσσαλονίκη, τη Βεργίνα, τα Άνω Πορόια, τους καταρράκτες του Σκρα, τη γιορτή του κάστανου στη Γρίβα και την Ελληνική βραδιά στο Ράντσο.
Οι συμμετέχοντες επέστρεψαν στην πατρίδα τους πλήρως ικανοποιημένοι από τη φιλοξενία και από αυτά που αποκόμισαν και με την υπόσχεση να προβάλουν τον τόπο, τους ανθρώπους και τα προϊόντα του στην πατρίδα τους.
Η επιτυχία του σεμιναρίου ισχυροποιεί τον διακρατικό χαρακτήρα των δραστηριοτήτων της Επιμορφωτική Κιλκίς και ενισχύει τους δεσμούς συνεργασίας της με το Ινστιτούτο IAL και ανοίγει προοπτικές για την υλοποίηση νέων προγραμμάτων στο άμεσο μέλλον.